Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@13:31:03 GMT

بازی‌های محلی راهکاری برای شادی در روز‌های قرنطینه + فیلم

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۸۶۸۴

بازی‌های محلی راهکاری برای شادی در روز‌های قرنطینه + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، طولانی شدن زمان قرنطینه خانگی برای بسیاری از مردم که اهل معاشرت و تفریح هستند روز‌های سختی را رقم زده و کم تحرکی نیز سبب خستگی شده است، اما می‌توان این قرنطینه اجباری را با انجام ورزش‌های سرگرم کننده چند نفره در خانه به روز‌هایی متنوع تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان مازندران به دلیل طبیعت خاص و تاریخ غنی سرشار از آیین‌ها و سنت‌ها و بازی‌های محلی است که علاوه بر محیط‌های باز در محیط‌های خانگی نیز قابل اجرا است  که می‌توان با انجام این بازی‌های خانگی خود و فرزندانمان را به انجام فعالیت‌های بدنی متنوع روزانه تشویق کرده و با ایجاد نشاط در خانه و تقویت قوای جسمی، ذهنی و حرکتی، هم خطر ابتلا به بیماری کرونا را کاهش داد و هم سبب نشاط در خانواده شد.

علی حسن نژاد کارشناس فرهنگ  و آداب و رسوم مازندران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: بیش از ۱۴۰ بازی محلی در مازندران شناسایی شده است که برخی از آن‌ها در محیط‌های باز و برخی‌ها در خانه هم قابل انجام است.

او افزود: بورده بودره، لال بازی، مال کاه، پلنگ لاش، انکرا ونکرو، مرده بازی، آغوزکاه، میچکا پرتیکاپر، اینک را اونک را، مرغنه جنگی، یک چک دو چک و چرخک کا از جمله بازی‌های بومی و محلی مازندران هستند که برخی از آان‌ها به دلیل گسترش زندگی شهرنشینی در حال فراموشی است.

این کارشناس فرهنگی ادامه داد: بازی‌های بومی مازندران اکنون به صورت محدود تنها در قالب جشنواره‌ها برگزار می‌شود، اما می‌توان در روز‌های قرنطینگی خانگی  هم هیجان و سرگرمی برای افراد ایجاد کرد و هم برای احیای این سنت در حال فراموشی تلاش کرد.

دو نمونه از بازی‌هایی که در منزل می‌شود انجام داد

لال بازی

یکی از باز‌های پر طرفدار در گذشته  نه چندان دور نزد جوانان مازندرانی «لال بازی» بود که معمولا در عروسی‌ها و شب نشینی‌ها صورت می‌پذیرفت برای اجرای این بازی ابتدا شخصی را به عنوان رئیس (لال مار) انتخاب می‌کردند سپس بازیکنان به صورت دایره وار می‌نشستند و هیچ کس حق نداشت حرف بزند یا چیزی بخورد و یا بخندد.

رئیس یا همان لال مار حرکات گوناگونی انجام می‌داد مثلا گوش بغل دستی اش را تلنگر می‌زد یا شکلک خاصی در می‌آورد و افراد دیگر موظف بودند همان حرکت را تکرار کنند چنانچه شخصی قادر نبود همان حرکت را انجام دهد یا نادرست انجام می‌داد یا می‌خندید و حرفی می‌زد با اشاره رئیس دروسط  دایره  می‌نشست و کمرش را خم می‌کرد و دیگر بازیکنان دست‌ها را روی هم قرار می‌دادند و سه الی پنج بار به پشتش ضربه می‌زدند.

رئیس (لال مار) در حالی که دستش بالاتر از دست دیگر بازیکنان قرار داشت، دستش را به شکل قیچی، مشت یا سوزن در می‌آورد و شخص تنبیه شونده اگر نوع آن را تشخیص می‌داد درجای خود می‌نشست و بازی از اول شروع می‌شد درغیراین صورت دوباره تنبیه می‌شد.

 دراین بازی چنانچه شخصی اعتراض داشت از طریق ایما و اشاره رئیس (لال مار) را متوجه می‌کرد و به هیچ عنوان حفق اعتراض نداشت.

شال کِتِک کا

برای انجام این بازی ابتدا به وسیله پارچه یا حوله یا طناب شلاق (کِتِک) درست می‌کنند و پس از انتخاب یک نفر به عنوان شروع کننده بازی، همه بازیکنان به صورت دایره وار و زانوی خمیده دور هم می‌نشینند و  شخص انتخاب شده در وسط قرار می‌گیرد افرادی که به صورت دایره وار نشستند پارچه‌ای که شبیه شلاق شده را از زیر زانوی خمیده به حرکت در می‌آورند و عبارت بورده بورده (رفت رفت) را تکرار می‌کنند تا طرف را کلافه کنند و از غفلت او استفاده کرده و با آن پارچه ضربه‌ای به پشت او بزنند.

سپس کتک را از زیر زانو رد می‌کنند و به شخص دیگری می‌سپارند اگر شخص ضربه خورنده کتک را از دست کسی بگیرد آن شخص بایستی در وسط قرار بگیرد و بازی از اول تکرار می‌شود.

 قوانین بازی:

۱-کتک (شلاق) فقط باید به قسمت پشت شخص بر خورد کند.

۲- کتک باید از زیر زانوی افراد رد شود و به نفر بعدی سپرده شود.

۳-چنانچه شخصی بر خلاف موارد ۱ و ۲ عمل کند به عنوان جریمه به جای شخصی که در وسط است قرار می‌گیرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/ م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی های بومی ویروس کرونا کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ بهرامی با اشاره به اهمیت رسیدگی به موقع به پرونده‌های کمیسیون پزشکی گفت : متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی استان در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ روز بود.

این مسوول همچنین از جمله اقدامات انجام شده برای کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها را استفاده از سیستم‌های الکترونیکی اعلام کرد و گفت: ثبت‌نام و نوبت‌دهی به‌صورت الکترونیکی انجام، و کلیه مدارک و مستندات به‌صورت الکترونیکی تبادل می‌شود.

وی افزود: برگزاری جلسات کمیسیون به‌صورت منظم از آیتم‌های تاثیرگذار در روند رسیدگی به پرونده هاست که در این راستا تمامی جلسات به‌طور منظم و با حضور همه اعضا برگزار می‌شود.

رئیس اداره کمیسیون‌های پزشکی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه بررسی پرونده‌ها با کاهش تشریفات اداری به حداقل رسیده است، از بیمه‌شدگان و کارفرمایان خواست، در صورت نیاز به طرح درخواست در کمیسیون پزشکی از طریق سامانه‌های الکترونیکی و یا مراجعه به کارگزاری تامین اجتماعی اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • ترکمن‌های گلستان غرق در شادی؛ یسنا در آغوش مادر آرام گرفت
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • پارک آبی در اراک احداث می‌شود
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • صحنه نادر و زیبای شادی یک جفت لک لک بعد از اولین تخم گذاری | ویدئو